Werken en Leren

Zij-instromers en schoolverlaters

Heb je een diploma VMBO of HAVO behaald en heb je interesse in werken en leren in de zorg? Dan staan wij klaar om je te adviseren. Werk je in een andere sector en wil je omscholen omdat je echt iets wilt betekenen voor een ander? Juist dan ben je ook bij ons aan het goede adres. Loop gerust binnen tijdens een van onze inloopmomenten of loop een dagje mee om sfeer te proeven. Stel gerust de vragen die je hebt en onderzoek samen met ons jouw persoonlijke loopbaan pad. Wij bieden de volgende beroepsopleidingen aan:

  • Helpende
  • Helpende Plus
  • Verzorgende-IG
  • Verzorgende-IG/ Maatschappelijk zorg
  • Verpleegkunde MBO en HBO

Maar ook leereenheden en keuzedelen zijn mogelijk als je niet direct een volledige opleiding kunt of wilt volgen. Leereenheden zijn stapelbare (beroepsgerichte) onderdelen van een MBO diploma. Speciaal bedoeld voor zij- instromers. Keuzedelen zijn een ‘plus’ bij de kwalificatie van je beroep. Je volgt deze om je in je opleiding te verbreden, te verdiepen of je voor te bereiden op de doorstroom naar een opleiding in het MBO of HBO. Wij begrijpen dat dit complex kan zijn dus loop gerust binnen tijdens een van onze inloopmomenten op dinsdag bij onze locatie in Transwijk. 

Stage lopen bij Vecht & IJssel

Ben je op zoek naar een fijne en leerzame stageplaats? Naast de gebruikelijke zorgstages die wij in samenspraak met het ROC Midden Nederland, MBO Utrecht en Hogeschool Utrecht aanbieden (Helpende, Verzorgende-IG, Verpleegkundige MBO en HBO), bieden wij regelmatig stageplaatsen aan binnen andere disciplines. Denk hierbij aan horeca, facilitair, HR en Communicatie. 

Mail je CV en vragen gerust naar ons speciale e-mailadres voor stages:   stageaanvraag@vechtenijssel.nlEen leven lang leren

Natuurlijk ben je als professional nooit uitgeleerd.  Wij dragen hier aan bij, door bijvoorbeeld in jouw persoonlijke leeromgeving een aantal verplichte en geadviseerde (e-learning) cursussen of klassikale trainingen klaar te zetten. Zorgmedewerkers hebben daarnaast een zogenaamd ‘bekwaamheidspaspoort’. Afhankelijk van je functie staat in dit digitale ‘paspoort’ precies wat je moet doen om aantoonbaar bekwaam te blijven.

Daarnaast gaan we natuurlijk graag met je in gesprek over je ontwikkel- en  doorgroeimogelijkheden. Denk aan opleidingen om je te specialiseren of juist opleidingen om jouw horizon te verbreden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

Niveau Functie Opleiding  & doorgroeimogelijkheden
1 of 2

Medewerker MBO niveau (zonder diploma Helpende)

Leereenheid: Individuele Basiszorg verlenen 
Leereenheid: Ondersteunen bij wonen en welbevinden
Keuzedeel: Voeding en Hospitality in Zorg & Welzijn
Beroepsopleiding: Helpende (MBO niveau 2)
2

Zorgmedewerker MBO met diploma Helpende

Keuzedeel: Helpende Plus
Beroepsopleiding: Verzorgende -IG
3

Zorgmedewerker MBO zonder diploma Verzorgende-IG

Keuzedeel: Verzorgende en Verpleegtechnische handelingen
Beroepsopleiding: Verzorgende -IG

3 of 4

Medewerker met diploma Maatschappelijke zorg 

Keuzedeel: Verzorgende en verpleegtechnische handelingen 

3

Zorgmedewerker met diploma Verzorgende -IG

Keuzedeel: Gerontopsychiatrie
Vervolgberoepsopleidingen: GVP (Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie), EVV (Eerst verantwoordelijk Verzorgende), GPZ (Gespecialiseerde Palliatieve Zorg)
Beroepsopleiding: Praktijkopleider
Beroepsopleiding: MBO- Verpleegkunde
4

Zorgmedewerker met diploma MBO Verpleegkunde

Keuzedeel: Zorginnovaties en technologie
Keuzedeel: Doorstroom naar HBO- gezondheidszorg
Vervolg beroepsopleiding: Verpleegkundig kwaliteitscoach
Beroepsopleiding: HBO- verpleegkunde
Beroepsopleiding: Social Work
Top